Brainstormsessies leiden niet tot creatieve ideeën

Om te kunnen groeien en innoveren, hebben organisaties creatieve ideeën nodig. Op individueel niveau is creativiteit de optelsom van expertise, motivatie en 'denkvaardigheid'. Op teamniveau speelt de synergie tussen teamleden een belangrijke rol, met de gedachte dat een groep dan in staat is om iets te produceren dat groter is dan de som der delen. Om te komen tot creatieve ideeën, organiseren bedrijven vaak brainstormsessies. Onderzoek onder 800 teams heeft echter aangetoond dat deze aanpak eerder contraproductief werkt en dat mensen meer nieuwe ideeën genereren wanneer ze niet interactie staan met anderen. Vier redenen waarom brainstormen eigenlijk niet werkt:

Sociale luiheid

Mensen hebben de neiging om zich in een team minder in te spannen dan wanneer ze alleen werken. We zijn geneigd te denken dat een ander het wel zal doen en staan onszelf toe om meer afwachtend te zijn.

Sociale angst

Mensen zijn bang dat hun ideeën bekritiseerd of 'afgeschoten' worden door collega's. Tegelijkertijd leidt de aanname dat een ander teamlid beter is, tot afnemende prestaties in een brainstormsessie.

Tendens naar het gemiddelde

Hiermee wordt bedoeld dat teamleden met uitmuntende ideeën of inzet uiteindelijk minder inspanningen doen waardoor hun prestatie daalt naar het gemiddelde niveau in een team. Dit fenomeen komt ook voor in sport: wanneer je traint met iemand die minder goed is dan jij, dan gaat jouw prestatie naar beneden en val je terug naar een niet-onderscheidend gemiddeld niveau. Hetzelfde geldt voor brainstormsessies.

Blokkering van productiviteit

Je kunt maar een idee tegelijkertijd verzinnen en uiteenzetten als je wilt dat teamleden er allemaal kennis van kunnen nemen.Naarmate een groep groter is, vermindert het aantal ideeën per persoon.

Waarom dan toch brainstormen?

Ondanks de genoemde nadelen, blijkt dat brainstormen in de praktijk toch zinvol is: om te beginnen is de aanpak meer democratisch dan de alternatieven en het vergroot betrokkenheid en draagvlak van nieuwe ideeën. Verder zijn verschillende vormen van expertise en ervaring in een organisatie vaak verspreid over verschillende medewerkers en een brainstormsessie brengt deze mensen bij elkaar met de kans op goede ideeën en oplossingen. Tot slot: en ook al is het aantal of het niveau van de ideeën misschien niet altijd optimaal, het voelt intuïtief goed om het te doen en het geeft teamleden een postief gevoel.

Vrij naar een blog van Tomas Chamorro-Premuzic, Huffington Post, 29 maart 2015

 

 

Nieuws
Datum: 31-03-2015