Hoe voorkom je werkstress tijdens je vakantie?

Uit onderzoek van vakantievergelijkingssite Skyscanner blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders op vakantie online gaat voor werk. Gevraagd waarom ze dat doen, meldt 68 procent dat ze graag op de hoogte blijven van wat er speelt. Elf procent zegt dat het bij thuiskomst scheelt in de workload en 5 procent zegt dat de baas het verwacht.

Maar hoe voorkom je nou dat er onevenredig veel tijd in je mailbox bijhouden kruipt en dat de sfeer tijdens je vakantie verpest wordt? Werken op vakantie kan best, en met de volgende tips blijft het ook nog een beetje beheersbaar:

Afwezigheidsbericht

Zet in je afwezigheidsmail duidelijk dat je met vakantie bent en wie op welk project of gebied je vervanger is. Meld ook dat je je mail niet of nauwelijks checkt op vakantie.

Zet je telefoon op ' stil'

Stel je mail op je telefoon zo in dat je mail niet automatisch binnenloopt en zet het geluid uit. Zo weersta je de verleiding om steeds als er iets binnenkomt te reageren. Doe hetzelfde met WhatsApp.

Wees duidelijk over je beschikbaarheid

Maak duidelijke afspraken met je werk over je bereikbaarheid en ook met je gezin over hoeveel je werkt.

Plan je werkmomenten

Spreek vaste tijden af en houd je daaraan. Elke ochtend of avond een half uurtje. Zo voorkom je verkeerde verwachtingen en irritaties.

Faciliteer je bereikbaarheid

Als je werk echt niet kan wachten, pas je vakantieprogramma aan. Ga niet naar een natuurgebied met nauwelijks bereik als je op een extreem belangrijk telefoontje wacht.

Tot slot: je bent op vakantie. Dus maak het jezelf niet te moeilijk om ' de boel de boel te laten'. Je vakantie is bedoeld om de accu op te laden en een leuke tijd te hebben. Die paar mails tijdens je vakantie gaan op je werk echt het verschil niet maken. Geniet van de zomer!

 

Bron: www.mt.nl

Nieuws
Datum: 27-07-2017