Leiderschap vraagt om BOSSy-ness!

In de VS loopt een campagne om talent voor vrouwelijk leiderschap te stimuleren. O.a. Sheryl Sandberg - topvrouw bij Facebook - en Beyonce ondersteunen deze campagne (zie ook: www.banbossy.com). Het gaat er niet om om ruw of bazig gedrag (of zelfs pesten) te stimuleren, maar om bepaald gedrag bij meisjes niet op voorhand te diskwalificeren. In het verlengde hiervan worden meisjes (al vanaf jonge leeftijd!) aangemoedigd om zichtbaarder en hoorbaarder te zijn en een krachtig, positief zelfbeeld te ontwikkelen.

I am not bossy, I am the boss

In de praktijk is het zo dat bazige meisjes het inderdaad vaak ver schoppen. Hierdoor ontstaat stereotypering van gedrag dat geassocieerd wordt met succesvolle vrouwen. Echter: een bazige vrouw is iets anders dan een leider :-) En hoe jammer is het dan dat het woord 'boss' hierdoor een negatieve connotatie krijgt. Een echte leider weet dat het niet gaat om het onder de duim houden van medewerkers. Het gaat er juist om om zowel het beste uit jezelf te halen als anderen te stimuleren om (ook) hun talenten in hun rol maximaal te benutten.

A true boss betekent: Bringing Out Strengths and Solutions

Dus daarom, lieve dames, Kijk in een moment in de spiegel en stel vast in welke mate jij een echte BOSS bent. Een goede Nederlandse vertaling kon ik zou gauw niet maken, dus ik haak aan op de Amerikaanse opzet:

Bring out your talents

Gebruik je dagelijks alle talenten die je van huis uit meegekregen en ontwikkeld hebt, en waarmee je je huidige positie verdiend hebt? Nee? Stop dan met je te begraven in alle administratieve rompslomp waarin je elke dag bijna verzuipt en focus je op datgene waar je goed in bent.

Bring out your voice

Je kunt direct en informatief communiceren zonder bazig of betweterig te zijn. Gebruik je stem en intonatie om mensen te stimuleren en motiveren. Toon voorbeeldgedrag op het gebied van de kernwaarden van je organisatie en deel jouw verhaal en ervaringen (over hoe je deze functie bereikt hebt, waarom je deze graag uitoefent) met jongere collega's. Als je het geloof kunt overbrengen dat niets onmogelijk is, kun je voor veel mensen een voorbeeldfunctie vervullen.

Bring out your strengths

Maximeer de tijd die je besteedt aan de dingen waar je goed in bent en minimaliseer de activiteiten die leiden tot energielekken en frustratie. De optelsom van de tijd die besteed wordt aan succesvolle zaken brengt je organisatie (en ook jezelf) pas daadwerkelijk verder.

Bring out solutions

Ga tot het uiterste en neem geen genoegen met matige prestaties: niet van jezelf en ook niet van anderen. Deze instelling leidt veel sneller tot succesvolle oplossingen voor problemen en ze lijken dan ook veel meer voor de hand te liggen. 'Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb'....

Gedragsveranderingen kosten tijd; als we het leiderschapsgedrag van vrouwen willen stimuleren dan begint dat met acties bij meisjes op jonge leeftijd. Kijk voor meer informatie op www.banbossy.com. (Dit artikel is gebaseerd op een tv-interview van Jen Lee bij Fox 35 News in Orlando (FL)).

 

 

 

Nieuws
Datum: 28-07-2014