Delen is het nieuwe hebben!

Feest van herkenning

Op nuzakelijk.nl las ik een blog over de 10 MKB-trends voor 2014. Nu heb ik het niet zo met lijstjes, maar het lezen van dit overzicht was voor mij een feest van herkenning. Sharing Curiosity is al helemaal klaar voor 2014. Graag deel ik een selectie van deze trends met je, aangevuld met mijn persoonlijke interpretatie.

Delen is het nieuwe hebben

What’s in a name: tot in onze bedrijfsnaam hebben wij het ‘delen’ verankerd. Zakendoen doe je met anderen; en door jouw kennis en ervaring met anderen te delen ontstaat er iets nieuws. Door te delen sta je samen sterker!

Binnenkant is de nieuwe buitenkant

Het gaat allang niet meer om (alleen) het uitbrengen van de meest scherpe offerte. Je krijgt een opdracht omdat het je gegund wordt, omdat je blijk geeft naast vakinhoudelijke expertise over ‘de menselijke maat’ te beschikken. Dat is de ‘basis voor business’ van de toekomst.

Klein is het nieuwe groot

De kracht van zakendoen zit ‘m in het om je heen verzamelen van de juiste mensen. En dat betekent dat je niet een grote groep werknemers hoeft te hebben;  het gaat om het hebben van een goede kring business partners, die jouw kennis en competenties aanvullen.

Organisatie is vluchtig

Het ‘longlife employment’ is voor velen van ons allang verleden tijd. Maar het wordt nu steeds meer geaccepteerd om je tijdelijk met anderen te verenigen om gezamenlijke doelen na te streven. En daarna ga je weer verder; op zoek naar nieuwe ambities en nieuwe samenwerkingsvormen. Mooi is dat: daarmee creëer je per project de optimale omstandigheden en bemensing.

Altijd en overal is het nieuwe hier en nu

Werk en privé zijn steeds meer met elkaar verweven. Door het loslaten van het ‘9-tot-5’-denken breidt je wereld zich uit, maakt het niet uit wanneer je dingen doet, als je ze meer oplevert binnen de afgesproken tijd en conform specificaties. Als werken ook niet meer als werken voelt, creëer je hiermee een boost in je productiviteit.

Sharing Curiosity deelt

Wil je meer weten over Sharing Curiosity en wat wij doen? Volg ons op facebook of schrijf je in voor onze blogservice (via het contactformulier).

Nieuws
Datum: 11-11-2013