Marjan van Kasteren

Studie en loopbaan

Marjan van Kasteren (1968) studeerde aan de Hoge Hotelschool in Maastricht en legde daar de basis voor een afwisselende, professionele carrière in uitvoerende en leidinggevende functies op het gebied van  verkoop, operatie en financiën in de financiële en zakelijke dienstverlening. Haar loopbaan kenmerkt zich door graag werkzaam te zijn in sterk veranderende organisaties. Vanuit de overtuiging dat alles beter kan, behaalde zij in 2004 haar MBA aan de Universiteit Nyenrode/ University of Rochester (Simon School of Finance).

Sharing Curiosity

In 2010 startte zij haar eigen onderneming: Sharing Curiosity, gedreven vanuit de ambitie om ervaring te delen en organisaties en mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Marjan wordt door opdrachtgevers en collega’s omschreven als iemand ‘die feilloos en snel de knelpunten in een organisatie blootlegt en vervolgens met een hoge mate van betrokkenheid efficiëncy- en kwaliteitsverbeteringen doorvoert. Ze is verfrissend in haar wijze van optreden en een sterke communicator’. Marjan heeft een uitgebreid professioneel netwerk en is altijd beschikbaar voor een sessie ‘brainpicking’. Naast haar werkzaamheden voor Sharing Curiosity is zij beschikbaar voor toezichtfuncties.

Vrije tijd

In haar vrije tijd realiseerde Marjan in 2013 haar ‘Iron Dream’ met het finishen in een Iron Man-triatlon (3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen). Ze zegt daar zelf het volgende over: “Door deze Iron Man heb ik mijn eigen angsten onder ogen gezien en overwonnen. Ik gun iedereen zijn of haar eigen ‘Iron Dream’. Naast haar professionele activiteiten houdt zij van uit eten gaan, lezen en salsadansen.